Kattsingen också..

Idag skulle jag och A åka ut till Birsta City för att strosa runt och shoppa lite, och som vanligt tar jag Timmervägen ut. Strax innan vi kommer till Bergsåker, så ser vi et katt på vägbanan som har blivit påkörd. Bilen som hade kört på katten hade givitvis inte stannat.. När vi närmade oss katten, så såg vi att den sprattlade till. Jag körde in bilen till vägkanten, stängde av den och slog på varningsblinkersen. Ut ur bilen, stoppade trafiken, lyfte in katten i bilen och körde sedan mot veterinären. A satte sej bak med katten (och grät) medan jag körde.. tyvärr dog katten innan vi hann fram till Djurkliniken.
Väl hos veterinären, när vi lugnat ner oss lite, fick vi veta att det var en osteriliserad hankatt som inte var över året gammal. Han var både ochippad och omärkt. Och bar inget halsband.

Det känns så synd att han dog innan han fick vettig hjälp, men han slapp ialla fall dö ensam på vägen där bilar bara körde förbi..

Hur kan man göra så? Hur kan man köra på ett djur, och sedan bara fortsätta köra? Dumma människor..

Och en anna grej, till alla djurägare därute: Märk era djur! Använd halsband, chipp eller tatuering. Det blir lättare att hitta igen er då om något skulle hända era husdjur om dom går lösa. Citat: Ett älskat husdjur märker man.



--------------------------------------------------------------

Efter att ha lämnat lillkissen, så tog vi oss ut på Birsta ändå. Och där fyndade man en ny, knallblå vinterjacka på Cubus's herravdelning. Dom hade 30% på alla kläder, så man passade på. Sedan sprang man in en snabbis på Lindex och köpte ett par supersnygga byxor som jag har suktat efter länge.. =)

Nä, tillbaka till Wordfeud! Och kom ihåg, MÄRK era husdjur!



Kram

Nörderier

Igår var jag till kära Y, för att fira hennes 23:e födelsedag. Eftersom hon är en vin och hästälskare, så fick hon en flaska rött och en repgrimma till en av sina hästar. Medan vi och tjejen F tittade på filmen Kung Fu Panda 2, pratade vi lite om TV-serier, böcker och filmer. Då säger Y, öppensinnad som hon är, att jag är en nörd.

Om jag hade varit 14 år, och blivit kallad för nörd, så hade jag blivit ledsen och sårad. Jag skulle anse att det var något fel på mej. När jag var yngre, hade jag lärt mej att associera ordet nörd med något negativt.

Men nu tycker jag att det är kul, och uppskattande. När någon kallar mej nörd nu för tiden, så tar jag det som en komplimang. För det visar ju att personen som kallar mej för nörd tycker att jag är insatt och kunnig i det området som vi talar om. =)

Så igår var jag en Harry Potter-nörd, och Twilight Saga-nörd.. och lite nördig inom Stargate Atlantis =)



Dagens citat förresten: “[Luke:] I can’t believe it.
[Yoda:] That is why you fail.”

RSS 2.0