Nästa år

Ännu ett år har gått,
försvunnit ut ur tiden,
runnit mellan fingrarna
och runnit ut i sanden.

Ännu ett år kommer,
med hopp om något mer,
drömmar om en framtid
som blir bättre än sist.

Ännu en gång kommer
den 31 december 24:00,
där alkohol ersätter vatten
och barnafingrar sprängs bort.

 

Tänk om även detta år
bara försvinner utan att
man gjort något av tiden
som man fick för att förändra?



Men vi fortsätter hoppas
om en ljusare framtid
där vi räddar vår planet,
utplånar världssvälten,

hindrar barnutnyttjande,

överlappar samhällsklyftor,
genomför total jämställdhet,
förhandlar bort FRA-lagen,
källsorterar med kärlek,
halvera bilkörningen,
sluta nykonsumera,
förträng allt nikotin,
gå ner i vikt.


Ja, allt skjuter vi över till nästa år.

Nyår nalkas!

Puh.. har inte blivit mycket skrivet sedan i julas. Skyller på att det har varit lite mycket nu såhär i mellandagarna. Och jag har kommit fram till att jag HATAR MELLANDAGSREAN. Om inte annat så all denna *piip* trafik som här mellandagarna till. Idag tog det exempelvis 20 minuter mellan jobbparkeringen och Elgiganten. Tar knappt en minut att gå. Men men.

Men appropå julen, så fick jag underbara julklappar; Måste ha varit väldigt snäll i år =). Fick bland annat pengar till en symaskin, och av sweetheart så fick jag ett presentkort på Shanti. Och den utnyttjade idag för att skaffa lite fler hål i kroppen. Är så himla nöjd med resultatet, Jens vet vad han håller på med =)

Kan du gissa vart jag piercat mej?

Förresten, ska du ha några nyårslöften i år? Själv ska jag bara ha tre löften:
  1. Trolla bort 15kg
  2. Börja gymma
  3. Skära ner på nikotin (sluta röka)
Känns som ganska vettiga mål. Annat då man var yngre och hade listor som var oändligt långa, och innehöll grejer man inte kunde hålla.



God fortsättning och gott nytt!!

Bye bye!



Julafton nalkas!

Och jag blir som en småunge så fort julen närmar sej. Blir helt upp i varv, glad, nynnar, och småtaffsar på paketen i smyg.. Jag blir beroende av både julmust och pepparkakor (helst pepparkaksdeg). Vad är din favorit före jul?

I jul (eller rättaresagt imorgon kväll) ska jag åka upp till kära Jämtland. Kommer att sova ett par nätter hemma hos svärmor och hennes underbara familj i brukstun. Efterson min och sweets katt Anna måste följa med, så kan vi inte sova inne i själva boningshuset.
Onsdagen kommer nog att spenderas hos min ärade fader, och övertala honom att kika på mitt avgassystem på bilden. Har önskat mej det i julklapp av honom =) Sedan kanske det blir att hälsa på faster. Själva julafton firas hos svärmor, och på juldagen blir det julmys med älskade lilla mamma. LÄNGTAR!

Vad har du önskat dej i julklapp?




Byebye!

Min första tatuering.

Har haft en relativt lugn lördag, har pysslat och donat lite hemma. Satt upp glitter och klockor på dörrkarmarna, och köpt lite nya julblommor på jobbet. Mycket fint blev det! Lite extra juligt. Likelike!

Och eftersom det inte har hänt något speciellt idag, så tänkte jag passa på att berätta lite om min första tatuering =)


När jag fyllde 18 år, så fick jag presentkort av min mamma och Micke till en tatuering. December samma år (nästan precis 3 år sedan. 10/12-06) fick jag tid hos Östersunds-tatueraren Pecka, som vad jag förstått är en erkänd och mycket duktig tatuerare. Han fick min nervositet att försvinna, slog på en hårdrocks-skiva och gjorde klart tatueringen på 35 minuter. Då jag tatuerade mej, så hade han tatuerat på professionell nivå i 15 år.

Enda nackdelen att sätta den i nacken/mellan skuldrorna, var att smörja in den med antibaktriell och återfuktande salva. Eftersom jag är så ruskigt stel i axlarna.. Men det gick, och den läkte fint och ser bra ut. Eller hur?

Och ja, jag vet vad ni tänker; Vad tråkigt och mainstreem med kinesiska tecken. Och det kanske det är, men jag har aldrig ångrat denna tatuering. Jag ville ha något enkelt, och inte allt för "blaffigt", samt att det skulle gå att täcka över. Jag visste ju inte om tatueringar "var min grej". Men ack, det blev det =) Tack mamma och Micke, för att ni invigde mej! *ler*
Vad betyder tecknen då?
Uppifrån och ner:
Kärlek
Hopp
Fred
Vänskap.

Kanske är lite "sliskigt", men det är saker och ting som verkligen betyder något för mej. Och jag har kollat upp dem så att det är rätt betydelse! Skulle vara tråkigt om man lyckats tatuera in "Galen struts med könsherpes" eller dylikt ><,

Vad tycker du om tatueringar?
Har du själv någon?

Byebye!

Avatar!

James Cameron har gjort det igen, en storslagen film, med vackra effekter, karaktärer som man knyter band till och ett mycket tänkvärt budskap. Helt enkelt fantastisk! Soundtracken var så stämmningsfulla, att de antingen fick en att gråta, bli förbannad, täckt av gåshud eller fyllas av en nästan troende känsla (på något djupt stämmningsfullt vis, rackarns svårt att förklara)

Jag hade mycket höga förväntningar på denna film, och var rädd för att bli besviken. Men icke! Den tog helt andan ur mej. Den innehöll så mycket som jag (nästan) kräver av en film, som är mestadels känslor som är svåra att sätta ord på.

Till er som läser detta; Gå och se filmen, på bio. Det är den helt klart värd! Ni kommer inte att glömma den. =)



Na'vi-kvinnan Neytiri.


James Cameron, jag lyfter min hatt för dej.


Men nu måste jag sova, drömma mej bort och minnas filmen.
Tror du på en alternativ värld?

Byebye!

Äntligen helg =)

Visst är det kul med Fredagar? För det innebär ju att det är helg, då man får sova, mysa runt extra länge i pyjamas och äta godis.

Fast denna fredag kommer att bli extra bra, för jag och sweetheart ska på bio! Ska se AVATAR. Jag älskar fantasy-filmer, och även "hjälp-världen-går-under"-filmer. Har höga förväntningar på denna, så jag hoppas att jag inte blir besviken.
Jag och sweet ska även äta ute idag, på någon asiatisk restaurang. Funderar på att lyxa till det med sushi. Mums.

Annars har man bara jobbat idag, och tyckt att det har varit superskönt att det är kallt ute, äntligen! Enligt termometern var det -18 grader. Synd bara att det är lite lite snö, men det får man stå ut med.

Appropå minusgrader, så är jag lite nöjd med mej själv denna vinter att jag har tänkt till (för en gångs skull.) Jag älskar nämligen att använda flesh tunnels istället för pluggar i öronen, och då framför allt tunnlar som är gjorda i kirurgiskt stål. Men ack, så rackarns kallt det blir med metall i öronen som vinden viner igenom! Metallen kyls ner väldigt fort. Ni vet hur det känns att få brainfreez? Tänk er att få det endast i örsnibbarna! Så som sagt, jag tänkte till, och skaffade tunnlar i plast istället! Självklart inköpta på Shanti. Så nöjd med mej själv (synd bara att det tog tid för mej att lista ut -_-´)

Och för den som är nyfiken, så är mina töjningar på 14mm vardera =)




En av mina pluggar med en elak clown på, även den inköpt på Shanti =)



Ha en trevlig kväll!

Byebye!

Mysonsdag

För någon timme kom jag hem efter "första dejten" med min gudson. Han är så vacker! Sov i min famn hela tiden, tror att jag är en riktig John Blund. (en bild kommer inom kort) Ska nog hälsa på igen antingen till helgen, glömde ju att ta med julklapparna till barna. Fast det gör inget, då får jag ju snusa lite till på knodden =)

När jag sedan kom hem, så hade min sweetheart dammsugit, skurat alla golven och diskat! Blev så glad, som alltid. För då slipper jag iallafall! Jag hatar att städa, men om jag måste välja, så dammsuger jag helst.

Vad föredrar du? Om du måste välja?

Ska fortsätta spela lite New Super Mario Wii =)


15 December. Äntligen!

En vinterbild från idag efter att jag och sweetheart var ner på affären och postade alla julkort =) Det är en helt annan kyla här i vid kusten än i inlandet.
  • Nya glasögon från SynOptik.
  • Supersöta prinsess-ko-öronmuffar från Bauhaus.
  • Dimmgrön halsduk gjord av mormor =)
  • Svart/vit/gråa vantar gjorda av faster =)
Smycket i septum (nosringen) är inköpt på Shanti här i Sundsvall, och piercingen gjordes av Jens. Och han lyckades få till den alldeles rak! Vilket jag har hört är jättesvårt. Tummen upp =)

Byebye!

Längtar..

tills både imorgon och Fredag.
Imorgon kanske jag äntligen får träffa min gudson för första gången. Ska bli så mysigt! Och posta iväg julkort, julpyssla lite mer. Kanske fynda lite? Man ska hinna så mycket då man är ledig..

Fast rätt skönt att vara ledig, ska man vara ärlig så börjar man nästan bli folkskygg. Kanske en biverkning på att man är uppe i folk hela dagarna?

Och varför längtar jag tills på Fredag? Jo, för då blir det FREDAGSMYYYYS! Blir gott att äta med min sweetheart, och sedan bio. Har velat se filmen AVATAR sedan jag såg trailern på tv. Tror att den är grymt bra. Jag älskar si-fi filmer.



Vad gillar du för filmer?

//=)

Still under construction

.. och det går långsamt framåt. HTML-koder och datorer över lag brukar jag sällan komma överens med. Någon vänlig själ som kan hjälpa mej? *blink*

Känns skönt förresten att det är Söndag; slutet på veckan. Det enda roliga som hänt denna vecka är att jag har fått två paket på posten. Den ena innehöll hemmastickade grå-svart-vita tumvantar och en matchade halsduk. Tack kära faster!
Det andra paketet innehöll saker som jag själv beställt från www.barbarella.se , är glad att det gick så fort! Två dagar om man ska vara exakt. Beställde lite nya 5mm kulor i olika färger (i plast) samt en ny 10mm barbell, allt för tungan =)

Nä, nu ska jag fortsätta mysa med min sweetheart. Och försöka lista ut vad han ska få av tomten i år... hmm?


Har du något bra tips på julklappar?


//Jag

Blogg under uppbyggnad.

"Ursäkta röran! Ombyggnation pågår!"
Jo, det stämmer. Har inte riktigt fått grepp på det här med att ändra html-koder och dylikt, och helt ärligt så orkar jag inte trixa med den längre ><,

Har ju faktiskt jobbat hela dagen, och försökt stå ut med alla GALNA JULHANDLARE. Jisses, dom är ju helt sanslösa och fruktansvärt otrevliga. Ibland önskar jag att man kunde ryta tillbaka ibland (behandla andra så som du själv vill bli behandlad). Men ack, det är bara att nicka och le, önska trevlig helg och god jul.

Aja, nu rabblar jag bara. Nu blir det en sväng ner på kvantum och köpa koncentrerade kolhydrater. Mumma! <3

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0