Myslördag!

Tanken var ju utgång på krogen idag, men istället så sitter jag och myser med sweetheart i våran supersköna soffa!
Så med godis och chips, så har vi påbörjat ett StarWars maraton och bara umgås.

Och här kommer en bild på mitt hår, som jag fixade till igår:

Jag köpte syntetdreadsen på tradera för en struntsumma =)

Vad tycker ni?

 

Byebye!


NUS - Dag 2

Nu är jag hemma i lägenheten, i favoritänden på soffan, och bara myser!
Klev upp kvart i sex imorse, njöt fulla drag av hotellfrukosten, och sedan bar det av till NUS ännu en gång.
Först så fick jag träffa jättetrevliga läkare på ÖNH (öron-näsa-hals kliniken), och där fick jag komma in i ett rum med en filmande röntgenkamera, som skulle filma hur min gom och lambå rörde sej då jag pratade. Men för att det skulle funka, så fyllde läkarna min näsa med någon typ av kontrastvätska. Visserligen smakade den smultron, men det var ändå ganska obehagligt. Sedan blev det att gå till ett annat rum, där den vänstra näsborren blev bedövad (samt halva svalget) så att det inte skulle kännas då den lilla, smala kameran fördes in i näsan. För då skulle dom kolla hur det såg ut med en annan synvinkel.
Börjar faktiskt känna mej som en labbråtta...

Men nu är alla jobbiga undersökningar klara. Nu är det bara resten kvar.

Och något helt annat, imorgon ska jag ta mej tusan ut och festa! Nackdelen är att ingen av dom jag brukar gå ut med ska ut.. Hmm. Det löser sej nog.

Byebye!

NUS - Dag 1

Nu sitter man på patienthotellet och vilar ut, det har varit en lång dag idag. Klev upp alldeles för tidigt för att hinna med bussen till Umeå. Varav bussen krånglade (växlarna hoppade ur så fort bussen svängde..) Men vi kom fram i tid och helskinnade ändå.
Väl framme så fick man tillgång till hotellrum så att jag kunde ställa ifrån mej alla saker, jag är ju helt hopplös på att packa. Tar alltid med mej för mycket.. Sedan blev det att träffa logopeden, som skulle analysera mitt tal och spela in min röst då jag fick upprepa olika meningar. Detta gör dom för att se/höra hur nasalt jag pratar egentligen. Och mitt tal har blivit förvånansvärt mycket bättre! Men kommer nog drömma om "Vivvi vevar" och "Lisa och Lasse sover".

Sedan blev det en dejt med kirurgen, en tandreglerare och en operationssköterska. Så nu är operationsproceduren fastställd! Dom kommer att kapa underkäken och flytta fram den mellan 7-8mm, sedan så delar dom överkäken vid framtänderna (jag kommer att få en tillfällig glugg!) för att kunna göra den bredare så att den passar ihop med överkäken. Så det blir alltså inte att dom även flyttar underkäken, risken var för stor att min gom/svalg-lambå blir förstörd. (Lambån gör så att mitt tal inte blir så nasalt.)
Ialla fall, för att kunna göra överkäken bredare, så kommer tandregleringen hemma att sätta fast en typ av gombrygga på tänderna bakom hörntänderna. Och den får jag på Onsdag. Och i den där bryggan kommer det sitta en skruv, som jag ska skruva på varje dag för att tvinga käken att bli bredare. Spännande.

Ni får ursäkta om jag är för ingående, men det här fungerar även som en dagbok för mej =)

Men det har inte bara varit sjukhus idag, utan jag träffade även en gammal vän till mej som jag inte har träffat på 4-5år! Hur mysigt som helst, det kändes som om vi bara sågs förra veckan =)

Nä, nu måste jag sova, imorgon så har jag tid på Oral Radiologi. Och innan det så måste jag ju hinna med den underbara hotellfrukosten!

Byebye!

Dag 05 – Vad är kärlek?

Kärlek.
Enligt mej så kan man känna flera typer av kärlek, och när man känner kärlek till någon eller något så känner man sej mer komplett.

Jag känner en djup kärlek till min pojkvän, som skänker mej trygghet, uppskattning och själslig ro.

Jag känner kärlek till min familj, som har uppfostrat mej till en bra människa. Och som alltid finns där.

Jag känner kärlek till mina vänner, som får mej att känna mej som en fullkomlig och känslomässigt rik människa.

Jag känner kärlek till mina favoritböcker, som ger mej en tillflyktsort då världen är jobbig.

Kärlek är så mycket, kärlek är allt. Det är svårt att sätta ord och att förklara vad detta fenomen betyder för mej. Som, jag skulle få stora sammanbrott utan mina böcker, känna mej oerhört ENSAM utan min pojkvän. Skulle dö om mina vänner och min familj plötsligt skulle försvinna.
Kärlek är så stort att man inte skulle kunna leva utan. JAG skulle inte kunna leva utan det.
Skulle du?

Byebye!


Träningsvärk

Nu känner man träningsvärken på allvar.
Spelade hockey med mina arbetskamrater igår, och det var hur kul som helst! Vi var blandat pojkar och tjejer (mest pojkar), och alla var olika duktiga på att åka skridskor. Och det som var bäst var nog att dom allra flesta spelade på skoj, och inte på liv och död =) En annan grej som var klockrent, var att dom som var grymma på att åka höll emot sej själva, och lät sådana som mej (som kan åka framlänges, och ramlar ofta) få vara med i spelet.
Ingen blev skadad "på riktigt" så att säga, men visst fick många sin beskärda del av blåmärken. =)

Och man kommer att få ännu mer träningsverk imorgon, för idag var det personalfest! Riktigt lyckat det också! Var middag och trekamp på Nöjeshallen, med jaktsimulator, straffsimulator, och ridning på mekanisk tjur (därmed extra träningsvärk =)

Ett roligt slut på en medelmåttig vecka. Tack alla inblandade!

Byebye!

Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat?

Vad skulle jag bjuda på för mat om jag fick besök? hmm..
Om jag känner mej duktig, så skulle det nog bli potatisgratäng och stekt lax med tillbehör. Om dom jag skulle bjuda på middag inte är vegetarian eller vegan. I så fall så skulle det bli min supergoda tomatsoppa med grovt bröd och champinjonsallad. Min tomatsoppa kickar verkligen =)

Och till efterrätt så skulle det nog bli en fruktsallad uppbyggd på äpple, päron, banan, ananas, passionsfrukt, kiwi och drakfrukt. Och till det så kan man servera vanilj eller marsansås. =)

Skulle du våga komma till middag hos mej?

Byebye!

Dag 3 - Mina föräldrar

Det första jag måste säga är att mina föräldrar är bäst i världen!

Trots att jag var otroligt hyperaktiv som liten, och var mörk och svår i början av tonåren, så fanns mina föräldrar där för mej jämt!
Dom lät mej utvecklas och växa som människa. Lät mej bli jag.

Mamma.
Med mamma kan man prata om allt med, allt från smink till komplicerade känslor.. Vi har mestadels alltid kunnat haft en öppen dialog med varandra, kunnat prata och diskuterat saker.
När jag inte kunde/vågade somna om nätterna då jag bodde hemma, så kunde man alltid lägga sej i mammas säng. Hon strök mej över håret som om jag vore en febrig fyraåring, och jag blev genast avslappnad och kunde somna <3
Jag älskar dej mamma!

Pappa.
Pappa ställer alltid upp, oavsett vad det gäller. Så fort ett problem dyker upp, så ringer man pappa, som alltid har ett svar eller en lösning på problemet. Många gånger så hade han samtal med mej, om uppfostran, livet, ärlighet och mycket mer. Livets samtal. Jag och pappa har inte varit lika känslomässiga med varandra som jag och mamma, men pappa har alltid varit den tysta hjälten. Som kan bära hur mycket som helst på sina axlar, samtidigt som han alltid finns till hands. <3
Jag älskar dej pappa!

Bilden är hämtad här


Byebye!

Bloggen...

... är under uppbyggnad! Blev less på den gamla designen, så jag laddade hem  en alldeles gratis från bloggdesign!
Denna är ju lite gladare i färgerna, och passar in på mej lite bättre =)


Byebye!

Etapp ett; fortsättningen

Nu har det gått två timmar sedan jag var hos folktandvården och "rotborstade" ena hörntanden, och gjord en provisorisk lagning. Och jag förstår inte varför folk tycker att det gör ont, för jag kände ingenting! Och då var jag ändå inte bedövad. Tyckte att det var lite småmysigt då läkaren raspade och gjorde rent i tanden...

Eftersom lagningen bara är provisorisk, så ska jag in igen den 26 och göra en rotfyllning. Sedan är det bara ombyggnationen av tandställningen kvar, sedan är jag färdig för operationen!

Ni får ursäkta att jag skriver mycket om mina tänder och käkoperationen, men det är som terapi för mej. För om jag ska vara ärlig; Jag är SUPERNERVÖS och TOKRÄDD inför operationen.. Tänk om dom råkar kapa några av ansiktsnerverna? Tänk om mitt tal blir saboterat? Tänk om bettet inte blir bra i alla fall? Tänk om det inte blir estetiskt bra? Tänk om jag inte vaknar efter narkosen?

Äsch, vem som helst skulle nog tycka att sådana här grejer är småjobbiga. Lite får man noja =)

Byebye!

Etapp ett..

är påbörjad nu i alla fall. Fick ju en remiss i Tisdags för att gå till Folktandvården, så 08:20 i morse gick jag iväg på undersökning. Och såklart så hade käkkirurgen rätt; jag kommer att behöva en rotfyllning! Suck, så nu ska jag tillbaka klockan 12:40 och rotfylla ena hörntanden. Känns inte så kul, men det måste göras innan operationen.
Nackdelen är att ingen vet om mitt högkostnadskort täcker detta. Och det måste det göra! För jag varken kan eller vill lägga ut pengar på en rotfyllning, men eftersom jag är remitterad till detta, för att kunna fortgå med kommande operation, så borde kortet täcka. Eller hur?

Jag frågade dom snälla tandsköterskorna om det skulle gälla eller inte. Och två av dom satte sej vid sina telefoner och ringde runt för att hitta svar. Dom försöker verkligen, för mej!

Anledningen till att rotfyllningen måste ske nu, är att jag inte får ha någon typ av infektion i kroppen innan operationen. Och då framförallt inte ha några infektioner i munnen.

Uppdaterar senare om hur det har gått.

Byebye!

Dag 02 – Min första kärlek

Hm.. min första kärlek. Hur räknar man ut sin första kärlek?
Den första man blev kär i?
Den första man blev tillsammans med? Svårt.

När jag var cirka 10 år, så var jag jättekär i AJ McLean, en av sångarna i Backstreet Boys. Räknas det? =)
I 6:an så var jag kär i J, som jag var tillsammans med. Vi vågade knappt hålla hand med varandra!..

Men KÄRLEK, ja.. kärlek, att ÄLSKA någon, är mycket tyngre och djupare (enligt mej) än att vara kär. Men man kan älska på så många olika vis. Jag var kär i D en kort tid i början på gymnasiet. Efter honom började jag våga visa djupare känslor. Började våga älska. M kom in i mitt liv efter D, och jag vågade släppa iväg starkare känslor. Men vi växte ifrån varandra, hamnade på olika våglängder. Jag tror vi älskade varandra, för att vi inte behövde känna oss ensamma. Och efter M så träffade jag min sweetheart. Plötslig förälskelse, som växte till en djup kärlek. En underbar trygghet. Jag mötte min själsfrände.
Vi har nu varit tillsammans i fyra år. Jag älskar dej!

Sweetheart är min första STORA kärlek.
Andra som jag träffade och var tillsammans med innan sweetheart, älskade jag på olika sätt. Hm, det är svårt att förklara. Man kan älska någon för att personen i fråga får en att känna sej vacker, känna sej trygg eller liknande.


Kärlek är ett tungt kapitel, som är svår att beskriva med ord.

Byebye

Umeå besök.

När jag var upp till Umeå sist (i början på januari) så fick jag veta att jag var en "special" patient. Så jag fick en ny tid den 27 januari för vidare samtal och undersökningar, för att kirurgen ska få en mer stabil översikt om vad som ska göras under operationen. När jag fick den nya tiden av kirurgen, så kom även logopeden (pratdoktorn). Hon ville också undersöka mej, för att försäkra sej om att mitt tal inte skulle bli saboterat av operationen. Eftersom logopeden inte hade någon tid då jag var där, så skulle jag få en tid hos henne den 27, samma dag som kirurgens undersökningar.

Nu fick jag ett samtal att det var omöjligt att lägga min logopedtid samma dag som min kirurgtid, så jag fick ÄNNU en tid den 28. Så istället för att bara åka upp, vara på sjukhuset några timmar, och sen åka hem, så blir det; Buss så att jag är där 06:00 på morgonen den 27 (har tid kl 14), sova över på patienthotellet, tillbaka på sjukhuset, och men LITE tur, så hinner jag med bussen klockan 12. Om inte, så blir det den senare bussen. Och då är man hemma vid 01. SUCK.

Men men, det är sådant som det är. När brukar sjukhuset göra det lättsamt för dom som bor långt ifrån? Men jag är ändå glad, för jag har tur som får göra den här operationen. Jag har tur som har tillgång till ett sådant hängivet läkarteam, som verkligen vill att det ska funka för mej!

Om ni tittar på den här videon så kan ni se hur operationen ungefär kommer att gå till, det som skiljer sej är att överkäken också kommer att flyttas fram lite, samt breddas.
(OBS! Videon innehåller inget blod eller andra anstötliga bilder, så känsliga personer behöver inte varnas =)

Vackrast i världen.

Själens ögon
glittrande av bus,
fulla av tankar,
idéer,
påhitt.
Allt vackert.

Någon sa, någon gång till mej
för mycket länge, länge sedan
att en man aldrig kunde vara
vacker, med ordets rätta bemärkelse.
”Vacker ; som ger (direkta) syn-
och hörselintryck som tillfredsställer
(någons) föreställningar om
fullkomlighet.”


Jag lovar dej min vän,
min underbara vän,
att i mina spruckna ögon
är du vackrast i världen.


Dag 1

Första på "saker-att-skriva-i-sin-blogg"-lista är Presentera dej själv. Då kör vi!

Mitt namn är Sofie.
Något som är typiskt mej, är att jag brukar tala innan jag tänker, så oftast säger jag något pinsamt om mej själv så att jag rodnar. Solnedgångar är en av mina stora svagheter, men även isglassar och "luddiga" strumpor. Jag samlar på nedklottrade papperslappar och läskiga porslinsdockor, och självklart en massa roliga minnen.

Musiken jag lyssnar på är varierad, allt från punk, rock, pop, visor och även folkmusik. Jag älskar att exprementera med håret (som alla vänner och bekanta vet =) och att exprementera med klädstilar. Ena dagen kan man se mej som  en trashpunkare, andra dagen i en kawaii/barbie-inspirerande look, och tredje dagen som gothare. Variation är mitt andra namn.

Jag skriver mycket dikter, och läser mycket böcker, mest fantasy, sci-fi och thrillers. Någon självbiografi kan slinka med också.
Bodymod ligger också varmt om hjärtat, då framför allt piercing och tatuering. Scarmod däremot är jag ingen anhängare till.

Jag bor tillsammans med min sweetheart, som jag har varit tillsammans med i 4 år. Vi bor i en trea med våra två katter Aska och Mymlan.

Långt inlägg blev det, och nu tror jag inte att det går att lägga till något mer faktisk. =)

Om du känner mej, hur skulle du beskriva mej?

Aska är den gråa, och Mymlan är den spräckliga. Mina sötnosar!
Mina sötnosar Aska och Mymlan!

Byebye

Skärpning nu..

Jag är riktigt dålig på att uppdatera här, kan bero på att jag är väldigt missnöjd med min design på bloggen. Och jag är inte riktigt hemma på det här med HTML-koder.. Någon som är manad att hjälpa mej?

För att försöka komma igång med skrivandet, så stal jag en lista från min favoritblogg http://ladydahmer.se/ .
Hon är en riktig förebild och är helt genialisk!

Men här kommer listan som jag ska försöka följa, så att det blir lite fler uppdateringar =)

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat?
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Om det här vore min sista dag
Dag 07 – Vänner
Dag 08 – Favoritsaker
Dag 09 – Min tro eller livsfilosofi
Dag 10 – Bloggfavoriter
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – 10 saker du inte vet om mig
Dag 13 – En vanlig dag hemma hos mig
Dag 14 – Dåliga vanor och laster
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Första kyssen
Dag 17 – Barndomsminne
Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Mina förebilder
Dag 21 – Mina dåliga sidor
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Mitt hem
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Det här är jag bra på
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Saker jag saknar
Dag 29 – Det här ska jag bli när jag blir stor
Dag 30 – 10 dödssynder

Dag 1 kommer alldeles strax!

Byebye

RSS 2.0